Screenshot 10 facebook  insta  youtube 

BLOG

Alt Full Image

CURSURI FRIZERIE – VREAU SA DEVIN FRIZER?

Cauti cursuri frizerie.Pentru ca te-ai hotarat – vrei sa devii frizer/frizerita!Sau nu te-ai hotarat inca, dar ti se pare o idee interesanta asa ca te-ai hotarat sa studiezi putin domeniul.

Ai nimerit bine, pentru ca ne-am propus sa iti dezvaluim toate secretele meseriei de frizer – cu bune si chiar cu mai putin bune. Si avem de gand sa te ajutam si cum sa iti alegi cursurile de frizerie potrivite – pentru ca nu toate cursurile de frizerie sunt la fel – citeste mai departe.

 

blog single 2

De ce sa devin frizer? 

  • Este o meserie din ce in ce mai cautata. Este un trend global, barbatii au din ce in ce mai multa grija de ei. Daca te uiti in orice mare publicatie pentru barbati – de exemplu Men’s Health – vei vedea ca au o multime de articole dedicate ingrijirii parului si barbii si au chiar sectiuni dedicate pentru “male grooming”.
  • Si trendul a ajuns bineinteles si la noi. In ultimii 4 ani s-au deschis si se deschid din ce in ce mai multe frizerii. Iar daca te hotarasti sa te plimbi pur si simplu pe strada, mai ales in zone frecventate de tineri, vei vedea o multime de barbati frezati si aranjati. Sigur, te poti aranja si acasa, dar evident ca nu vei arata niciodata (sau aproape) la fel de bine ca atunci cand iesi din mana unui profesionist.
  • Barbershop-urile! In ultima vreme se deschid din ce in ce mai multe barbershop-uri – care incearca sa recreeze atmosfera localurilor din strainatate, cu accent nu doar pe rezultat cat si pe experienta de a sta pe un scaun la un frizer adevarat. Fenomenul a luat amploare, a inceput sa se creeze o comunitate in jurul acestui concept si sa apara evenimente dedicate.
  • Poti sa iti construiesti stilul de lucru dupa stilul de viata. Ce vrem sa spunem este ca poti practica meseria intr-un salon, acasa la tine sau la domiciliul clientului – deci multa flexibilitate. Daca lucrezi la domiciliul clientilui iti vei putea selecta clientela si chiar crea un sistem cu circuit inchis. Avantajul major – clientii iti vin din recomandari, iar recomandarea este cea mai eficienta forma de marketing.
  • Nu in ultimul rand, sau poate cel mai important – este o meserie banoasa. Dar pentru asta trebuie sa fii bun/a profesionist/a si pe langa asta trebuie sa stii sa iti multumesti si fidelizezi clientii.

Ce m-ar impiedica sa devin frizer?

  • Se lucreaza mult in picioare. Si daca esti bun (:)) ai multi clienti, unul dupa altul – uneori nu prea ai timp de pauze. Deci, trebuie sa fii capabil sa lucrezi in acest sistem perioade relativ lungi de timp.
  • Se intampla sa ai si clienti dificili. Unii irascibili sau mai agresivi in atitudine, altii foarte pretentiosi si incapatanati – de tipul “vreau sa am tunsoarea lui Cristiano Ronaldo”, desi tu stii si ii spui ca nu i se potriveste. Motiv pentru care ai nevoie si de niste abilitati de evaluare a personalitatii clientilor care sa te ajute sa comunici cu ei si sa gestionezi corect si cu diplomatie situatiile mai tensionate.

 

blog single 2

Cat castiga un frizer

La inceput de cele mai multe ori pornesti cu salariul minim pe economie. Dar daca iti place ceea ce faci, devii un bun profesionist – stim, insistam – si inveti sa iti fidelizezi clientii, castigurile tale lunare pot sa creasca semnificativ – pentru ca te poti bucura de un un procent din castigurile pe care le aduci salonului.

Ce calitati ar trebui sa am ca sa devin frizer

  • Empatie si capacitatea de a analiza clientul. Nu este suficient sa fii un bun profesionist, este cel putin la fel de important sa reusesti sa te conectezi la client: sa intelegi ce face, cu ce se ocupa, ce tip de tunsoare vrea, de ce, daca i se potriveste, daca nu sa ii faci sugestii si de alte stiluri, sa il asculti daca vrea sa vorbeasca mai mult despre el sau problemele pe care le are. Daca esti o persoana introvertita care comunica cu greutate, poate ca frizeria nu este pentru tine. Daca insa esti deschis si poti sa ii faci si pe cei cu care vorbesti sa se deschida catre tine, ti se va potrivi ca o manusa.
  • Politete si diplomatie – este foarte important sa poti comunica cu ei si este la fel de important sa gestionezi corect relatia cu fiecare client in parte, mai pretentios sau nu, mai dificil sau nu, mai prietenos sau nu.
  • Dexteritate. De fapt, important este sa nu ai “doua maini stangi”. Pentru ca daca ai cat de cat dexteritate, cu timpul, rabdare si multa, multa practica, vei ajunge sa dobandesti dexteritatea necesara.
  • Capacitate de efort fizic – asa cum am spus, trebuie sa poti lucra in picioare multe ore pe zi.
  • Seriozitate si concentrare – trebuie sa il faci pe client sa se simta bine, dar in acelasi timp trebuie sa iti faci meseria in timp. Pentru ca ai programari si este cel putin la fel de important sa le respecti si sa nu ii faci pe oameni sa astepte.
  • Talent. Aici lucrurile sunt un pic discutabile. Poti sa fii un frizer foarte bun fara sa ai un talent deosebit? Noi credem ca da. Poti sa fii un frizer exceptional fara sa ai talent? Nu. De ce spunem asta – vezi mai jos capitolul Frizeri celebri.

Ai nevoie de echipamente?

Da: foarfeci, piepteni, pamatuf, masina de tuns, masina de contur, brici, manta de protectie pentru client, gulere de hartie, sort de protectie pentru tine. Insa este foarte important sa lucrezi cu scule de foarte buna calitate. Cum spune englezul – sunt prea sarac sa imi cumpar lucruri ieftine. Deci, iti recomandam sa lucrezi cu produse de top, pentru ca le vei putea utiliza perioade lungi de timp si te vor ajuta sa te pozitionezi ca un profesionist de top.

ECHIPA

© 2025 Toate drepturile rezervate ASOCIAŢIA CENTRUL EDUCAŢIONAL DE FORMARE CONTINUĂ ATP-2013